Energieleveranciers vergelijken
Elke maand weer betaald een gemiddeld huishouden rond de 150 euro voor gas en stroom aan z'n energieleverancier en de kosten zullen de komende tijd alleen maar stijgen. Natuurlijk kan je aan energie besparing doen en wellicht zelf stroom opwekken door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen, of misschien is een warmtepomp een betere oplossing. Natuurlijk is dat alleen voor huiseigenaren een mogelijkheid, mits zij er voldoende budget voor hebben. De kans is dus groot dat je nog wel even afhankelijk bent van je energie leverancier. Gelukkig is de concurrentie vrij groot en dat betekend dat je als consument hier je voordeel mee kan doen. Hoe..? Door energieleveranciers met elkaar te vergelijken en te gaan voor de meest voordelige aanbieder. Hierbij kan je gaan voor de laagst mogelijke prijs, maar natuurlijk kan je ook kijken naar de lopende aanbiedingen, de duurzaamheid en de looptijd.
Via onderstaande vergelijk tool kan je eenvoudig aan de hand van je ingestelde wensen de voor jou meest voordelige energieleverancier vinden en natuurlijk zorgen zij voor een makkelijke overstap. Kijk alleen altijd goed naar de eind datum van je huidige contract, niet alle nieuwe leveranciers zijn bereid de eventuele boete te betalen. Verder is het raadzaam om de laatste energie jaarrekening er even bij te pakken en het aantal kWh stroom e/o m3 gas bij je gegevens in te vullen, pas dan krijg je een reëel beeld van de mogelijke besparing.
Overstappen is eenvoudig
Energie vergelijken en overstappen is eenvoudiger dan je zou denken. Vaak blijven consumenten maar vast plakken aan hun huidige leverancier, omdat ze van mening zijn dat het een heel gedoe is. Maar het hoeft je echt niet veel energie te kosten om gemiddeld 350 euro per jaar te besparen! Het start met het vergelijken van de meeste aanbieders middels de bovenstaande eenvoudige vergelijk tool. Bezoek de website van de goedkoopste en stap over. Je hebt vervolgens altijd 14 dagen bedenktijd! Je lopende contract wordt voor je opgezegd en je geeft je huidige meterstanden door. De overstap is voltooid, de levering start en je begint gelijk met besparen. En of je deze stappen nou een jaar of een maand doorloopt alvorens je huidige contract is afgelopen, dat maakt helemaal niks uit! Zolang je maar de juiste einddatum invult bij het aanvragen van een nieuw contract.
Ook zakelijk overstappen is eenvoudig en kan vaak een nog hogere besparing opleveren. Boven de vergelijk tool kan je bij "soort energie" consument of zakelijk selecteren. Houd er wel rekening mee dat de getoonde prijzen ex. b.t.w. zijn.
Besparen op energie
Geld besparen door te switchen van energieleverancier kan een prima eerste stap zijn, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je zal namelijk zelf ook vrij makkelijk besparen op energie, waardoor de kosten van stroom e/o gas lager kunnen worden. Als het goed is heb of krijg je binnenkort een slimme meter die in staat is om het verbruik door te sturen naar je energieleverancier. Dit zorgt er voor dat je vrij makkelijk inzicht kan krijgen in je verbruik en dan vooral als je toestemming geeft voor het met regelmaat doorsturen van het verbruik. Als je dit ook nog eens koppelt aan een verbruik app e/o een slimme thermostaat, dan is besparen pas echt mogelijk. Het besparen start namelijk pas echt als je inzicht krijgt! Wat doe je als je ziet dat een volle droogtrommel per gebruik €2,50 aan stroom kost? Hang je dan eerder je was buiten op? Of wat dacht je van 5 minuten korter douchen of de verwarming een graadje lager en 2 uur voor het naar bed gaan al lager zet? En zo zijn er natuurlijk veel meer energie verbruikers waarmee je kan besparen mits je er inzicht in krijgt.
Wist je dat met name de grotere energieleveranciers hun klanten actief helpen om te kunnen besparen. Vaak kan je gebruik maken van gratis mogelijkheden, zoals een slimme thermostaat. Of je kan met flinke korting energiebespaarders aanschaffen. Het kan dan ook de moeite zijn om de "Energieleveranciers vergelijken tool" niet alleen te gebruiken voor het goedkoopste aanbod. Kijk zeker ook eens hoe actief de betreffende aanbieder is in het aanbieden van bespaar mogelijkheden.